Hopp til innhold

Ny arvelov trer i kraft 1. januar 2021

Ny arvelov trer i kraft 1. januar 2021 – Endringen av pliktdelsreglene gjør det nødvendig å kontrollere eldre testamenter før den nye loven trer i kraft

 

Det er i statsråd 28. februar 2020 besluttet at arveloven 2019 trer i kraft 1. januar 2021. Overgangsregelen på ett år i § 180 fjerde ledd vedrørende pliktdelsarv vil følgelig gjelde til 1. januar 2022.

Vi anbefaler alle som har utarbeidet testament der pliktdelsarven er redusert i henhold til gjeldende lov, om å få testamentet gjennomgått før den nye loven trer i kraft. Det kan også opprettes testamenter nå, som både tar høyde for dagens lov og den nye loven.

 

I ny arvelov økes minstearven til livsarvinger fra 1 MNOK til 15 G. Men den nye loven gjør det samtidig lettere for arvelater å fordele eiendeler mellom barna i et testament. Det er for eksempel anledning til å bestemme at et av barna skal få sin pliktdelsarv i kontanter eller at et av barna skal få den utdelt som hytte eller bolig. Ved den nye loven kan slik fordeling skje selv om den spesielle eiendelen er mer verdt enn barnets del av arven. Men barnet som får mer enn det har krav på, må betale det overskytende til de andre arvingene.

Kontakt oss

Besøk oss

Nedre Holmegate 30,
4006 Stavanger
Fjerde etasje

Kontaktskjema

Vil du motta nyheter og kursinvitasjoner fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Sweden, Oland, Close-up of rope